miercuri, 24 august 2011

Aproape 90% din populație sufera de hemoroizi

www.farmaon.ro



86% din populaţie este afectată de hemoroizi. Mai mult decât atât, se estimează că jumătate din populatie va suferi de această boală până la vârsta de 50 de ani. Pe de altă parte, un studiu efectuat de un grup de cercetătorii americani a arătat că aproape 50% din populația cu vârsta sub 50 de ani suferă de hemoroizi. Desi boala se manifestă preponderent la persoanele de peste 50 de ani, ea este des întâlnită și la persoanele tinere, indiferent de sex.
Boala constă în inflamarea dureroasă a venelor din zona rectală inferioară și se manifestă prin apariția hemoroizilor interni, după care pot apărea și hemoroizii externi. Hemoroizii interni reprezintă vene varicoase inflamate sau dilatate, localizate în interiorul canalului anal, în timp ce hemoroizii externi sunt vene varicoase localizate în exteriorul anusului, ce provoaca sângerări, dureri si neplăceri celor afectati.
În ceea ce priveşte simptomele, acestea „diferă de la un pacient la altul, însă în principal boala este anuntată de mâncărimi si disconfort în zona lezată, uneori însoțite de arsuri si sângerări în cazurile mai grave.
Pentru pacienții care suferă de această boală există tratamente medicale de ultimă generație, care distrug hemoroizii și anihilează venele afectate. Totusi, o importantă deosebită o au si tratamentele naturale, dar si regimul de viață sănătos, care previne apariția acestora. În cazul acestei maladii, medicii recomandă consumul a 8 - 10 pahare de apă pe zi, consumul de fibre, cereale integrale, fructe, însotite de miscare și exerciții fizice. Nu sunt recomandate produse care irită intestinele, cum ar fi cafeaua, alcoolul sau mâncărurile condimentate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu