duminică, 21 august 2011

Barbatii care iau analgezice prezinta un risc cu 38% mai mare de a suferi de disfunctii erectile

www.farmaon.ro


Barbatii care iau analgezice prezinta un risc cu 38% mai mare de a suferi de disfunctii erectile
Barbatii care iau analgezice prezinta un risc cu 38% mai mare de a suferi de disfunctii erectile. Aceasta este concluzia unui studiu publicat in Journal of Urology, anunta gandul.info.
Cele mai comune analgezice, precum aspirina si medicamentele pe baza de ibuprofen sau acetaminofen, influenteaza in mod negativ potenta barbatilor. Pastilele contin substante care duc la scaderea numarului de hormoni sexuali masculini.
"Desi majoritatea cazurilor de disfunctie erectila au la baza factori psihici, medicamentele influenteaza calitatea vietii sexuale. [...] Exista cazuri in care aceste medicamente pot duce la aparitia ejacularii precoce sau pot diminua erectia, deoarece ele stimuleaza productia de prolactina, un hormon care scade nivelul hormonilor sexuali si astfel apetitul scade", sustine prof. dr. Constantin Dumitrache, medic endocrinolog de la Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon.
Peste 60% dintre barbatii cu varsta intre 35 si 60 de ani sufera de disfunctie erectila. Potrivit statisticilor, unul din patru barbati cu varsta peste 35 de ani sufera de disfunctie erectila, iar la grupa de peste 50 de ani procentul este foarte mare.
http://www.farmaon.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu