marți, 23 august 2011

Carnea pregatita la gratar, scade efectul medicamentelor

www.farmaon.ro


Carnea pregatita la gratar, scade efectul medicamentelor

Carnea care este pregatita de consumator la gratar scade efectul medicamentelor, informeaza gandul.info. Cel putin asa considera prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Practic, carnea pregatita pe carbuni genereaza hidrocarburi policiclice aromate (PAH), cancerigene care cresc activitatea unei anumite enzime. Din cauza acesteia, medicamentele sunt metabolizate si se elimina mai rapid, scazand astfel eficacitatea unor antiasmatice, precum aminofilina, teofilina si zileutonul."Carnea la gratar mai scade eficienta analgezicelor precum fenacetina sau paracetamolul, a sedativelor printre care diazepamul, a antidepresivelor, a inhibitoarelor virale utilizate in tratamentul HIV-SIDA, a medicamentelor antiaritmice si a unor antiemetice utilizate in combaterea vomismentelor provocate de chimioterapia cancerului", mai precizeaza profesorul.Efecte asemanatoare au mai fost inregistrate in cazul fumatorilor activi sau pasiv deoarece tigara contine si ea PAH."La suferinzii de astm se poate declansa criza severa de dispnee, cu risc ridicat", conchide prof. dr. Mencinicopschi

http://www.farmaon.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu