marți, 23 august 2011

Ibuprofenul scade cu 38% riscul de Parkinson

www.farmaon.ro

 
 
Ibuprofenul scade cu 38% riscul de Parkinson
Un nou studiu pulicat in "Neurology" arata ca pacientii care iau din cauza durerile ibuprofen prezinta un risc mai mic de a face ulterior Parkinson, informeaza evz.ro. Cu toate acestea, specialistii care au efectuat studiul fac un apel la populatie sa nu inceapa sa consume Ibuprofen in cantitati mari.
"Vedem o asociere, nu neaparat o relatie cauza-efect. Este prea devreme sa luam Ibuprofen doar ca sa nu facem Parkinson", a declarat dr. Xiang Gao, cercetator la Scoala Medicala de la Harvard. Mai mult decat atat, exagerarile pot duce la hemaoragii interne.
Aspirina nu are un efect similar
Aspirina nu are insa acelasi efect ca si ibuprofenul in ceea ce priveste scaderea riscului de Parkinson. O cercetarea in acest sens a fost efectuata pe un esantion de 99.000 de femei si 37.000 de barbati si s-a desfasurat timp de sase ani.Rezultatele au aratat ca persoanele care au luat ibuprofen au prezentat un risc cu 38% mai mic de a face Parkinson decat cei care nu au luat deloc medicamentele. Pentru aspirina sau alte antiinflamtoare nu s-a constatat acelasi efect.
Alte cercetari realizate anterior, aratau ca cei care se trateaza cu Ibuprofen isi reduc riscul de Parkinson cu 27%.Explicatia cercetatorilor este aceea ca Ibuprofenul reduce inflamatia care poate duce la alte boli.
http://www.farmaon.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu