sâmbătă, 20 august 2011

Lista celor mai populare suplimente alimentare. Uleiul de peste, pe primul loc

Lista celor mai populare suplimente alimentare. Uleiul de peste, pe primul loc

 
"Un numar tot mai mare de persoane interesate in mentinerea si ameliorarea sanatatii folosesc suplimente alimentare. Studii recente din domeniul farmaceutic estimeaza ca, in tarile dezvoltate economic, peste 30 la suta din populatie foloseste zilnic diverse forme de suplimente alimentare, informeaza site-ul health.yahoo.net. Potrivit unei cercetari realizate de curand pe un esantion de 6.000 de persoane, uleiul de peste, vitamina D, calciul, multivitaminele si tabletele pe baza de coenzima Q10 sunt cele mai populare suplimente alimentare.
Uleiul de peste este luat cu regularitate de 75 la suta dintre intervievati, se arata in sondaj. Capsulele cu ulei de peste sunt o sursa excelenta de acizi grasi de tip Omega 3, indispensabili pentru mentinerea functiilor cardiovasculare si pentru scaderea nivelului colesterolului "rau" din organism. Potrivit studiului, majoritatea persoanelor prefera suplimentele pentru ca nu pot suporta gustul uleiului de peste."

Bun , ingeram acizi grasi polinesaturati omega 3 .....pentru ce? Colesterol , trigliceride , scleroza multipla ....ok sunt eficienti , nu spun ca nu dar care din aceste suplimente ne aduce aportul cel mai bun de EPA si DHA =Omega 3 (acid eicosapentanoic si acid docosahexanoic) . Pentru ca uleiul de peste nomal( excluzand aici somonul) are destul de multe lipide si alte grasimi in compozitie cat sa anuleze aportul acestor acizi grasi "binefacatori"

Mai multe pe http://www.farmaon.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu