miercuri, 7 septembrie 2011

Longevitatea tine mai mult de gene decat de stilul de viata

 


Longevitatea tine mai mult de gene decat de stilul de viata

Longevitatea reprezintă o chestiune care ţine mai mult de gene şi de ereditate decât de stilul de viaţă şi de regimul alimentar, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii israelieni, publicat în revista Societăţii americane de geriatrie. Oamenii de ştiinţă au realizat acest studiu pe un eşantion de 477 de evrei aşkenazi, cu vârstele cuprinse în intervalul 95-122 de ani, care trăiesc singuri. Aproximativ 75% dintre participanţi erau femei. Rezultatele au arătat faptul că persoanele care au trăit cel mai mult au consumat mai mult alcool şi au făcut mai puţin sport în comparaţie cu media generală. Circa 24% dintre bărbaţii care au trăit cel mai mult au consumat alcool în fiecare zi, comparativ cu procentul de 22% înregistrat în media populaţiei masculine, iar 43% dintre ei au făcut cu regularitate exerciţii fizice, comparativ cu procentul de 57% înregistrat în media populaţiei masculine.

"Acest studiu sugerează faptul că persoanele care trăiesc cel puţin 100 de ani trebuie să posede anumite gene de longevitate suplimentară care le servesc drept protecţie contra efectelor nocive ale unui mod de viaţă puţin sănătos", a declarat Nir Barzilai, directorul Institute for Aging Research din cadrul Universităţii Yeshiva din New York, unul dintre principalii autori ai studiului.

"Deşi acest studiu a dovedit faptul că persoanele «centenare» pot fi obeze, pot să fumeze şi să nu facă sport, acest stil de viaţă nu este deloc recomandat pentru cei mai mulţi dintre oamenii care nu prezintă cazuri de longevitate deosebită în familiile lor", a concluzionat Nir Barzilai .

http://www.farmaon.ro/

vineri, 2 septembrie 2011

De ce sunt obezii predispusi la diabet ???

 http://www.farmaon.ro/


Excesul de tesut adipos provoaca un stres organismului, care creste rezistenta celulelor la insulina. Obezitatea abdominala creste riscul de diabet, iar scaderea in greutate corecteaza partial glicemia si reduce necesarul de medicamente.
Mecanismele de aparitie a bolii sunt complexe, dar cresterea incidentei poate fi pusa si pe seama numarului tot mai mare de persoane obeze. „Obezitatea este factor de risc al diabetului zaharat de tip II, iar mecanismul principal consta in instalarea rezistentei la insulina a celulelor", ne spune medicul specialist in diabet zaharat si in nutritie Adrian Copcea, de la Centrul Medical Asteco din Cluj-Napoca. Potrivit medicului, principalul vinovat in aparitia bolii este excesul de tesut adipos dispus pe abdomen si perivisceral, adica in jurul organelor interne.
Boala adultului a devenit si a copiilor
Daca pana acum se credea ca diabetul zaharat de tip I (insulinodependent) apare la copii, iar cel de tip II mai ales dupa varsta de 45 de ani, ultimele date arata ca aceasta granita se estompeaza. Din ce in ce mai multi copii sufera de boala care pana acum era rezervata adultului, fapt ce sustine teoria asocierii dintre obezitate si diabet. In diabetul de tip I, problema o reprezinta o secretie insuficienta de insulina, hormonul care metabolizeaza glucoza, de catre celulele pancreasului. In cel de tip II, problemele sunt mai complexe si implica atat aparitia rezistentei la insulina, cat si scaderea productiei acesteia.
http://www.farmaon.ro/

Pastila minune

www.farmaon.ro


Cum ar fi daca am lua o singura pastila indiferent de ce ne doare? Oamenii de stiinta sunt aproape sa faca acest vis sa devina realitate. O pastila-minune ar putea fi remediul perfect pentru o raceala obisnuita, gripa sau chiar HIV. Ideea principala dupa care ar actiona aceasta pastila este urmatoarea: identifica celulele infectate si le face sa se auto-distruga. Rujeola, pojarul, rabie si chiar HIV ar putea fi date uitarii in zece ani de acum inainte, timpul in care cercetatorii preconizeaza ca vor reusi sa scoata in farmacii produsul. "Descoperirea antibioticelor a revolutionat tratamentul infectiilor bacteriene iar prin noul medicament speram ca vom revolutiona tratamentul infectiilor virale. In acest moment nu exista foarte multe medicamente antivirale pe piata", a declarat pentru dailymail.co.uk, Mike Rider, unul dintre medicii care lucreaza la aceast proiect.
http://www.farmaon.ro/